previous | next
purchased

Lomanstraat 93 II Amsterdam

Asking price € 1.250.000 k.k.

This apartment is purchased

Description

DRIELAAGS BOVENHUIS van ca. 193m² met dakterras van ca. 23m². Vijf slaapkamers, twee badkamers, vier balkons, gelegen op EIGEN GROND in Amsterdam Oud Zuid. Het pand is rond 1913 gebouwd. Het bovenhuis heeft een eigen opgang vanaf de straat en is verdeeld over de tweede, derde en vierde verdieping. Diverse karakteristieke details zoals de paneeldeuren met houten deurlijsten, een schouw en de hoge...

Features

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Status
purchased
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Service costs
€   55 p/m
Year of construction
1906-1930
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood

Description

DRIELAAGS BOVENHUIS van ca. 193m² met dakterras van ca. 23m². Vijf slaapkamers, twee badkamers, vier balkons, gelegen op EIGEN GROND in Amsterdam Oud Zuid.

Het pand is rond 1913 gebouwd. Het bovenhuis heeft een eigen opgang vanaf de straat en is verdeeld over de tweede, derde en vierde verdieping. Diverse karakteristieke details zoals de paneeldeuren met houten deurlijsten, een schouw en de hoge plafonds zijn gedurende de jaren behouden gebleven.

De woning biedt een uniek uitzicht op de aan de tuinzijde gelegen Sint-Agnes kerk. Deze rijksmonumentale kerk, naar ontwerp van architect Jan Stuyt, is gelegen op de hoek van de Amstelveenseweg met de Cornelis Krusemanstraat. Aan de straatzijde zijn daar de prachtige platanen waar de Lomanstraat beroemd om is.

De woning ligt op enkele minuten loopafstand van het Vondelpark. Winkels voor de dagelijkse boodschappen, evenals diverse gezellige cafes en restaurants treft u aan op een steenworp afstand. Voorzieningen zoals kinderopvang, basis- en middelbare scholen, maar ook de in aanbouw zijnde Britisch School evenals sportfaciliteiten, (culturele-) gelegenheden zoals het Rijksmuseum, het Concertgebouw en ook De Hallen bevinden zich in de nabije omgeving.

VvE
De Vereniging van Eigenaars Lomanstraat 93 heeft 2 leden. De maandelijkse servicekosten bedragen € 55,00.
Het pand is in 1993 gesplitst; een wijziging van de akte heeft plaatsgevonden in 1996.

Parkeren
Betaald parkeren of middels het vergunningsstelsel. Volgens informatie van de gemeente Amsterdam geldt dat er per 20 januari 2020 geen wachtlijst is voor Zuid 8. Voor een laatste update verwijzen wij graag naar de website van de Gemeente Amsterdam.

Bereikbaarheid
Gunstige ligging ten opzichte van eigen- en openbaar vervoer. Ringweg A10 (s107/108) en op loopafstand diverse bus- en tramlijnen met goede verbindingen naar onder andere Schiphol, Centraal Station, Station Zuid en Station Sloterdijk.

Indeling
Eigen opgang vanaf straat met trap naar tweede verdieping.

Tweede verdieping met overloop voorzien van separaat toilet, garderobe, meterkast en toegangsdeur woonvertrek.
Riante woonkamer met een sfeervolle houtkachel en openslaande deuren naar het aan de straatzijde gelegen Frans balkon (N-W). Aan de tuinzijde zijn de eetkamer en half open keuken gesitueerd. De openslaande deuren aan de tuinzijde bieden toegang tot een heerlijk zonnig en ruim balkon (Z-O).

Derde verdieping met overloop voorzien van separaat toilet en toegang tot alle vertrekken. Aan weerszijde van het pand zijn twee ruime (slaap-)kamers gelegen met ieder openslaande deuren naar de balkons. In de (slaap-)kamer aan de straatzijde is de originele schouw nog aanwezig. De derde (slaap-)kamer met diepe vaste kast bevindt zich aan de straatzijde. Voorts beschikt deze verdieping over een badkamer met ligbad, separate douche en wastafel. De badkamer is zowel vanuit de (slaap-)kamer als vanaf de overloop toegankelijk.

Vierde verdieping met overloop en toegang tot dakterras alsmede twee ruime (slaap-)kamers. De (slaap-)kamer aan de straatzijde heeft de beschikking over een inbouw kastenwand. Badkamer voorzien van douche en wastafel en via de beide (slaap-)kamers toegankelijk. Technische ruimte c.q. bergruimte met opstelplaats voor c.v.-ketel (2009) en wasmachine.
Vanaf de overloop is het dakterras toegankelijk. Het dakterras biedt een geweldig uitzicht en gedurende de zomermaanden kan men er volop van de zon genieten.

Omschrijving registergoed:
Het appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning gelegen op de tweede, derde en zolderverdieping van na te melden gebouw, plaatselijk bekend als Lomanstraat 93-II te 1075 PZ Amsterdam. Kadastraal bekend gemeente Amsterdam, sectie AC, complexaanduiding 1005-A, appartementsindexnummer 2, uitmakende het 55/100e onverdeeld aandeel in de gemeenschap omvattende gebouw, bestaande uit een benedenhuis alsmede een dubbel bovenhuis met zolderruimte met ondergrond, tuin en erf staande en gelegen aan de Lomanstraat 93 te Amsterdam.

Bijzonderheden
- Drielaags bovenhuis met eigen opgang
- Dakterras met op afstand bedienbare zonwering, alsmede 4 balkons
- Pand gelegen op eigen grond, in één van de meeste gewilde buurten van Amsterdam
- Buitenschilderwerk straatzijde in 2018 uitgevoerd
- Dubbele beglazing
- Diverse karakteristieke details en hoge plafonds
- Houtkachel in woonkamer
- Deurbelsysteem met camera
- Unieke locatie met uitzicht op kerk en platanen
- Oplevering in overleg.

Het meetrapport is opgesteld conform de richtlijnen NEN 2580:2012 NL; ’Oppervlakten en inhouden ‘ van gebouwen
Gebruiksopp. wonen 193,1m²
Gebruiksopp. overige inpandige ruimte 0m²
Gebruiksopp. gebouw gebonden buitenruimten 33m²
Gebruiksopp. externe berging 0m²
Bruto inhoud inhoud woning 750,01 m3


DISCLAIMER
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoekplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Features

Transfer

Service costs
€   55 p/m
Status
purchased
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1906-1930

Surface Area and Volume

Usage area Living
193 m²
Building-related outside
33 m²
Gross volume
750 m³

Layout

Total number of rooms
6
Number of bedrooms
5
Number of bathrooms
2
Facilities bathroom
Bathtub, Shower, Double washbasin
Facilities bathroom
Shower, Washbasin
Facilities
external sun blinds, roof window, Juliet balcony/balconet, TV cable

Energy

insulation
double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Daalderop
Boiler year
2009
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
AC
Index number
A2
Lot
1005
Ownership structure
Full ownership
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood

Parking

Type of parking
Public parking

Photos