previous | next
sold conditionally

Rapenburg 8-3 AMSTERDAM

This apartment is sold conditionally

Description

Jong gerenoveerd en heerlijk licht 3-kamer appartement van ruim 66m² (inclusief de zolderkamer) gelegen op een prachtige maar ook rustige plek in Amsterdam Centrum. Het appartement is gelegen op eigen grond en bevindt zich op de bovenste twee woonlagen. De ligging van het appartement is in een rustig pittoresk straatje met één richtingsverkeer nabij het Waterlooplein en de Nieuwmarkt met markt,...

Features

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Status
sold conditionally
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement
Year of construction
1906
Location
On a quiet road, In town or city centre
Energy rating
Klasse D

Description

Jong gerenoveerd en heerlijk licht 3-kamer appartement van ruim 66m² (inclusief de zolderkamer) gelegen op een prachtige maar ook rustige plek in Amsterdam Centrum. Het appartement is gelegen op eigen grond en bevindt zich op de bovenste twee woonlagen.

De ligging van het appartement is in een rustig pittoresk straatje met één richtingsverkeer nabij het Waterlooplein en de Nieuwmarkt met markt, winkels en vele restaurants en leuke cafés. Op loopafstand van Centraal station, metrostation Waterlooplein en diverse buslijnen. Parkeren via vergunningensysteem. Alternatief is een abonnement in de nabijgelegen parkeergarage Markenhoven. Via de IJtunnel of Piet Heintunnel snelle uitvalswegen naar ring A10. Ook de nieuwe Noord-zuidlijn is op loopafstand.

In 2017 is het bebouw gerenoveerd, zo is er nieuw leidingwerk, Cv-ketel, gestuukte wanden en plafonds met deels inbouwverlichting, wand-, vloer en plafondisolatie. De witte keuken is voorzien van keurig inbouwapparatuur, maar ook de badkamer en het toilet zijn destijds vernieuwd.

Indeling: Nette opgang naar 3e verdieping. Hier is de woonkamer met een vaste trap naar de bovenste verdieping te vinden. De half open keuken en het toilet bevinden zich aan de achterzijde van het appartement. Aan de voorzijde is een ruime slaapkamer over de gehele breedte van het appartement.

Op de vierde verdieping is de tweede slaapkamer te vinden. Hier zijn vaste kasten voor kleding, een vaste kast met C.v.-opstelling en de badkamer met een douche en wastafel. In de badkamer bevinden zich ook de wasmachineaansluitingen. Op dezelfde verdieping is de derde kamer te gebruiken, de berging. Deze kamer is thans in gebruik als kantoorruimte. Deze is via het trappenhuis bereikbaar en is 8,7 m² groot.

Bijzonderheden:
• Eigen grond, geen erfpacht
• Bouwjaar rond 1900
• Volledig gerenoveerd in 2017
• 57 m² woonoppervlak exclusief zolderkamer (NEN 2580)
• Het hele appartement is goed geïsoleerd
• Video intercom VVE
Vve:
• Rapenburg 8 en 10
• De servicekosten zijn €75,-- per maand
• Gezonde Vve in eigen beheer


Young renovated and wonderfully light 3-room apartment of over 66m² (including the attic room) located in a beautiful but also quiet place in Amsterdam Center. The apartment is located on its own land and is located on the top two floors.

The location of the apartment is in a quiet picturesque street with one-way traffic near the Waterlooplein and the Nieuwmarkt with market, shops and many restaurants and nice cafes. On walking distance from Central station, Waterlooplein metro station and various bus lines. Parking via permit system. An alternative is a subscription in the nearby parking garage Markenhoven. Via the IJtunnel or Piet Hein tunnel fast connection to the A10 highway. The new Noord-Zuid line is also within walking distance.

In 2017, the building was renovated, there is new piping, central heating boiler, plastered walls and ceilings with partly built in lighting, wall, floor and ceiling insulation. The white kitchen is equipped with neat built-in appliances, and the bathroom and toilet were also renewed at the time.

Layout: Neat entrance to the 3rd floor. Here you will find the living room with a staircase to the top floor. The semi-open kitchen and toilet are located at the rear of the apartment. At the front is a spacious bedroom over the entire width of the apartment.

The second bedroom can be found on the fourth floor. Here are closets for clothes, a closet with central heating and the bathroom with a shower and sink. The washing machine connections are also located in the bathroom. On the same floor you can use the third room, the storage room. This room is currently in use as an office space. This is accessible via the staircase and is 8,7 m² in size.

Particularities:
• Own ground, no ground lease
• Built around 1900
• Completely renovated in 2017
• 57 m² living space excluding attic room (NEN 2580)
• The whole apartment is well insulated
• Video intercom VVE
Owners association:
• Rapenburg 8 and 10
• The service costs are € 75,- per month
• Healthy owners association which are under own management

Features

Transfer

Status
sold conditionally
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1906
Roof covering
gabled roof
Roof material
bituminous roofing

Surface Area and Volume

Usage area Living
66 m²
Gross volume
202 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1

Energy

Energy rating
Klasse D
Hot water
boiler

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
P
Index number
7
Lot
3595
Ownership structure
Full ownership
Location
On a quiet road, In town or city centre
Type of garage
geen garage

Photos